L’Hospitalet centra el seu desenvolupament econòmic en Smart City, el pol biomèdic i el turisme
El Noticiero Empresarial
164
13/12/2013
Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, va participar al desdejuni del Fòrum Empresarial celebrat el passat dilluns 9 de desembre.
L’Hospitalet centra el seu desenvolupament en Smart City, el pol biomèdic i el turisme.
Una de les prioritats del nou pla estratègic és aconseguir la finalització de les infraestructures pendents, que suposaran importants millores.
Núria Marín va exposar als empresaris de L’Hospitalet les conclusions del procés participatiu L’H ON, un procés de reflexió col·lectiva que va començar al febrer de 2013, i que ha comptat amb la participació dels ciutadans, les empreses i les entitats de la ciutat, més de 1.200 persones en diferents reunions. Manuel Rosillo, president del Fòrum Empresarial del Llobregat i de l’AEBALL, entitat que ha participat activament en el procés, va explicar que té grans esperances dipositades en aquest pla.
L’H ON marca un full de ruta amb horitzó 2025, i preveu la creació d’una Agència de Desenvolupament Econòmic, un ens público-privat del qual AEBALL formarà part, que s’encarregarà de desenvolupar el pla, amb l’objectiu de facilitar la vida a les empreses i d’atreure noves inversions.
D’entre les diferents línies sobre les quals cal treballar destaca la importància de les infraestructures que resten pendents: el soterrament de les vies, l’estació intermodal de la Torrassa, la segona fase del soterrament de la Gran Via i la línia 9 del metro. En relació a la línia 9 Marín va afirmar que “finalment es farà”, i que serà gràcies a la pressió conjunta exercida per l’Ajuntament, l’AEBALL, i altres institucions interessades com la Fira o la Cambra de Comerç.
Continua sent molt important el desenvolupament de la marca L’H, tot i que s’aposta per compartir la marca Barcelona. “L’Hospitalet és la segona ciutat de Catalunya, i ha d’adquirir una nova centralitat dins de l’àrea metropolitana de Barcelona”, va recalcar Marín.
D’entre les fortaleses de la ciutat destaquen les possibilitats com a Smart City, el pol biomèdic i el turisme. El desenvolupament com a ciutat intel·ligent que s’està treballant de la mà dels empresaris, i respecte al turisme, L’Hospitalet està entre els primers llocs en pernoctacions hoteleres, i cal que d’això se’n puguin beneficiar el comerç i la gastronomia. També es reivindica una parada del Bus Turístic a la ciutat.
D’altra banda, tot i que les competències en educació no són municipals, Marín va indicar estar d’acord amb Manuel Rosillo en què és importantíssim casar l'oferta i la demanda de formació, escoltar a les empreses per detectar quins perfils professionals requereixen i oferir la formació corresponent, i concretament, a L’Hospitalet, cal incidir en totes les disciplines relacionades amb el futur de la ciutat: Smart Cities, biomedicina, turisme...
L’alcaldessa va reconèixer les deficiències en senyalització, i va indicar que es prendran mesures.
Durant el debat, es van plantejar temes com les greus deficiències que pateix el polígon de la carretera del Mig, afectat des de fa anys i en una situació d’incertesa molt perjudicial per les empreses, i Marín va manifestar estar d’acord amb què cal prendre mesures al respecte.
Segueix a FEm Llobregat:
Twitter FEm Llobregat