El Fòrum Empresarial del Llobregat va celebrar, el passat 4 de maig, un Desdejuni amb Constantí Serrallonga, director de Fira Barcelona, qui va parlar sobre l’ampliació de la Fira i les repercussions que generarà en el territori. L'acte va estar presidit per Santiago Ballesté, president d'AEBALL, i Francesc Bellver, 1r Tinent d'Alcaldia de l’Ajuntament de L’Hospitalet.
Serrallonga va iniciar la seva intervenció afirmant que les fires són el reflex de l'economia d'un país.
'Hi ha oportunitats de mercat i clients que confien en Barcelona, per això necessitem créixer', va especificar. Per a executar l'ampliació de la fira, la governança es regeix per un model públic-privat en el qual el paper dels seus proveïdors és fonamental per a dur a terme una gestió efectiva de la logística d'operacions.
'Les fires de Barcelona s'equiparen a les de Viena, Frankfurt, Milà o París. Però l'ADN de Barcelona és inconfundible, és una ciutat amigable, acollidora i això la diferència de la resta. La restauració, la cultura o la mobilitat la converteixen en una societat habitable. I l'aeroport està molt pròxim a la fira. No totes les ciutats poden dir el mateix', va puntualitzar.
Com a director de Fira Barcelona, va assenyalar que el recinte està situat en un eix estratègic:
'és una ubicació premium, una autèntica joia', va matisar. A més, va recordar que està envoltat d'un equip que
'sap gestionar, vendre i produir esdeveniments. Un equip que, a més, sempre vol millorar i sorprendre als seus clients, per això està en constant evolució en temes d'acreditacions, serveis, restauració, qualitat... Si en 2024 farem fins a tres fires alhora, és perquè tenim capacitat de resposta. L'èxit es deu a la gestió, ja que els clients ens trien perquè proporcionem fiabilitat. Aquest és el nostre punt fort com a empresa. Per això els nostres tres valors empresarials són: excel·lència, compromís i professionalitat'.
Serrallonga va confirmar que volen ser
'un motor econòmic del territori connectant a la gent perquè passin coses a Barcelona al voltant de temàtiques concretes i fer un món millor. Estem treballant per a crear cartera de negoci recurrent i esdeveniments rellevants amb estabilitat. Per això necessitem més metres quadrats; per donar més espai al client i generar més oportunitats de mercat'. Així, la construcció del Pavelló 0 comptarà amb 60.000 metres quadrats addicionals. En total, el recinte tindrà 300.000 metres quadrats.
'Generarà molta activitat econòmica de cara al futur i ens convertirà en un referent europeu', va especificar.
Respecte a la digitalització del sector, el director de Fira Barcelona va afirmar que volen millorar l'experiència de visitant coordinant elements com la temperatura, la identificació dels decorats online, la coordinació entre visitant i expositor o la compra
in situ. En qualsevol cas, va afirmar que la digitalització del sector és un complement que dóna valor als esdeveniments, però que l'experiència presencial és insuperable.
Santiago Ballesté, president d'AEBALL, va agraïr a Constantí Serrallonga els símils comparatius del recinte amb els d'una empresa, recordant que aquesta es compon d'un equip de persones que funciona gràcies, en gran part, als proveïdors, va argumentar. També va traslladar a Serrallonga la importància que promoguin la participació d'empreses i emprenedors locals.
Per part seva, M. Rosa Fiol, vicepresidenta i directora general d'AEBALL, va recordar que
'a nivell estatal és la fira número 1, per la qual cosa és la millor promoció econòmica que podem tenir al territori. Sempre l'hem secundat'.
Pròximament, el Fòrum Empresarial del Llobregat informarà dels propers Desdejunis en la seva seu, l'Hotel Porta Fira, amb destacades personalitats del món de l'economia, l'empresa i la política i on les persones participants podran exposar els seus dubtes, conèixer de primera mà nous projectes i consolidar la cooperació i el networking.
Més informació
www.femllobregat.cat
#AeballEmpresesCreantValor