AEBALL i UPMBALL continuen apostant per la formació del sector logístic en la seva nova programació de formació subvencionada, sent un dels serveis més demandats tant per les empreses del territori de L’Hospitalet i el Baix Llobregat.
La gestió de magatzems va més enllà de la càrrega i descàrrega de mercaderies i productes. Implica un coneixement de la cadena logística, del cicle de compres i aprovisionament i de la gestió i control d’estocs. Es tracta d'un perfil professional que està en constant innovació amb la introducció, cada cop més, d’eines digitals per a l’optimització de les tasques diàries.
Els cursos més sol·licitats en aquest àmbit de formació, emmarcada en els Programes promoguts pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, són: Operador/a de carretó elevador norma UNE 58451, Logística Integral i Emmagatzematge, gestió i enviaments. A més, per renovar el carnet d'Operador/a de carretó elevador si fa més de 5 anys des de la seva última expedició, també cal fer una formació de reciclatge específica. Els cursos són totalment subvencionats per a persones treballadores en actiu (règim general i autònoms), amb disponibilitat de places per persones en situació de desocupació.
L'elevada demanda d'aquest perfil es deu a la proximitat geogràfica de l'Aeroport, el Port i el gran nombre d'indústries i centres logístics implantats en el territori, però fonamentalment, a que la funció logística està present de forma transversal a molts sectors, i és clau per la competitivitat de les empreses. Per aquest motiu, la patronal continua treballant estretament amb les empreses del territori per donar una ràpida resposta a les necessitats de formació i ocupació en l'àmbit logístic. De fet, la demanda formació en aquest àmbit ha augmentat exponencialment en els últims mesos.
D'altra banda, destaca l'augment de la demanda de formacions per a treballadors/as de l'àmbit industrial, concretament en el sector metal·lúrgic, en el qual l'entitat té una forta presència i incidència com a patronal sectorial. En 2021, el nombre de participants del sector metal·lúrgic va suposar el 86% del total dels grups executats, sent el 14% per a l'àmbit de la construcció. Donada la importància del metall en el territori, del total d'accions formatives realitzades en l'àmbit de la indústria, un 31% es dirigeixen a l'àrea de fabricació mecànica i soldadura. Les àrees d'automatització, manteniment i plantejament metodològic i de gestió en la indústria, representen un 23% cadascuna d'elles.
Els programes de formació organitzats per AEBALL i UPMBALL sorgeixen de les necessitats plantejades pel teixit empresarial del territori, més les tendències que l'entitat considera d'importància estratègica per augmentar la qualificació i ocupabilitat de les persones treballadores i la competitivitat de les empreses.
#TreballemPerGuanyarElFutur
Per a més informació i inscripcions:
www.aeball.net