Prensa
Notas de prensa

Toni Mora, president del CTESC: "Sense indústria no hi ha futur i sense empreses no es creen llocs de treball"


El Fòrum Empresarial del Llobregat va celebrar dijous 29 d'abril una trobada virtual amb el Sr. Toni Mora, president del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, (CTESC).

A la sessió, Mora va explicar les principals línies estratègiques de l'organisme i les perspectives al Baix Llobregat i va introduïr l'informe realitzat per l'organisme amb el títol "L’estoc de capital a Catalunya: el paper de la inversió pública i l’oportunitat del fons Next Generation", on l'organisme recomana assegurar una capacitat administrativa suficient, transparència en la planificació i avaluació dels projectes d'inversió i un marc de cooperació administrativa a diferents nivells.

En aquest sentit, les empreses que van participar a l'eFòrum van demanat més concreció sobre com diferents sectors - com el comerç de proximitat- es podran beneficiar d'aquests fons europeus i les vies per promoure l'activitat econòmica a tot el territori.

Com a resposta, Mora va defensar davant dels assistents que "Sense indústria no hi ha futur, i sense empreses no es poden crear llocs de treball" i ha fet una ferma aposta per "impulsar mesures públiques, sempre amb la col·laboració privada, per impulsar l'activitat econòmica i l'activitat social".

"El territori de L'Hospitalet i Baix Llobregat és, precisament, un referent en la creació de consensos. Tenim una facilitat innata en la generació d'acords entre administracions, organitzacions i empreses per tirar endavant i ho hem demostrat també amb la crisi provocada per la COVID-19", va afirmar.

Mora va destacar també la necessitat que les infraestructures i les millores d'accessos i mobilitat al territori "s'assoleixin d'una vegada" i ha defensat el turisme com a "element de qualitat en ocupació i desenvolupament econòmic al Baix Llobregat".

Sobre l'acció del CTESC, va lamentar que, encara avui, és una institució desconeguda, malgrat la important acció que realitza. "La missió del Consell és contribuir a adequar les polítiques governamentals a les necessitats de la societat mitjançant l’anàlisi i el debat de les aportacions dels representants de les organitzacions sindicals i patronals, dels sectors agrari, marítimopesquer i de l’economia social, a més de persones de reconegut prestigi en els àmbits que són competència del CTESC", va subratllar.

"Tot i que la vinculació dels nostres dictàmens no és obligatòria, el 70% de les nostres observacions estan contemplades a les normes", va defensar Mora.

Per la seva part, M. Rosa Fiol, Vicepresidenta i Directora General d'AEBALL/UPMBALL, va agrair la participació de Toni Mora i la seva defensa de la indústria, recordant la importància de la indústria agroalimentària. "és erroni pensar que el sector primari no té res a veure amb la indústria. Quan parlem d'indústria, hem de pensar amb més amplitud", va afegir.

Pròximament, el Fòrum Empresarial del Llobregat informarà de noves trobades del cicle eFòrum que permetran a les empreses del territori tenir la possibilitat de compartir un espai de col·loqui amb reconegudes personalitats del món econòmic, empresarial i polític.

#TreballemPerGuanyarElFutur #EActíVate

Més informació: www.femllobregat.catÍ
Fecha: 29/04/2021
Toni Mora, president del CTESC:
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona