Prensa
Notas de prensa

Augmenta el nombre de persones en situació d’atur a L'Hospitalet i Baix Llobregat mentre es recuperen les operacions del sector immobiliari


El Fòrum Empresarial del Llobregat acaba de publicar l’Informe sobre Conjuntura Econòmica de L’Hospitalet i el Baix Llobregat corresponent al 1r trimestre del 2021.

Segons dades extretes de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), al final del primer trimestre de 2021, la població en situació d’atur al territori ha augmentat en 1.661 persones respecte al trimestre anterior amb la qual cosa es sumen tres trimestres seguits amb augment. Aquest augment puja a 15.527 persones si es miren les dades interanuals.

Si observem les dades intermensuals, la situació canvia totalment, a causa d'una disminució de les persones en situació d’atur en 896 persones, a causa de la relaxació de les restriccions sanitàries en l’últim mes.

Tornem a trobar, com al desembre, només una localitat -La Palma de Cervelló- que ha aconseguit disminuir la seva xifra de persones a l'atur locals respecte a un any abans (amb quatre persones menys). En aquest primer trimestre de 2021 trobem nou localitats que milloren respecte al trimestre anterior, amb xifres que no arriben a les vint-i-cinc persones en situació d'atur menys. Sobresurten Sant Climent de Llobregat amb una disminució del 8,7 % i El Papiol (-4,7 %). Per contra, les pujades més importants en termes relatius són de Castellví de Rosanes (11,2%) i Torrelles de Llobregat (5,7 %). En termes absoluts, trobem cinc localitats on els guarismes empitjoren: L’Hospitalet (651 persones més), Sant Boi (194) Cornellà (182), El Prat (123) i Esplugues (101).

Es recuperen les operacions del sector immobiliari

Amb les dades de les operacions del quart trimestre de 2020, s’observa que s’han fet 3.129 compravendes, un 3 per cent superior a les operacions fetes a l’últim trimestre de 2019, quan van ser 3.042. Aquesta és la primera vegada que una dada trimestral és superior a la seva equivalent pre-Covid-19. Tot i això, en el conjunt de l’any s’han fet 1.762 operacions menys que en 2019 (-10,4 %).

Després de les fortes caigudes dels trimestres anteriors, en plena fase àlgida del confinament, es recupera una mica el volum d’operacions. Si comparem el volum d’operacions en valors relatius amb el mateix trimestre de l’any anterior, sobresurten la pujada de Sant Climent de Llobregat (+200%) en augmentar de 6 a 18 les operacions escripturades. Segueixen Begues (+86%), Torrelles de Llobregat (+80%) Esparreguera (+68%), El Papiol (+67%), Santa Coloma de Cervelló (+58%) i Molins de Rei (+53%). Per la banda de les caigudes, només trobem a La Palma de Cervelló (+69%) amb una caiguda superior al 50 per cent.

Poden consultar l'informe: ESTUDI INDICADORS SOCIO-ECONÒMICS DEL TERRITORI, 1r TRIMESTRE 2021

#TreballemPerGuanyarElFutur #EActiVate
Fecha: 22/04/2021
Augmenta el nombre de persones en situació d’atur a L'Hospitalet i Baix Llobregat mentre es recuperen les operacions del sector immobiliari
Autor: Federag
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona