Prensa
Notas de prensa

El Fòrum Empresarial del Llobregat innova per seguir impulsant el creixement econòmic de l'Hospitalet i el Baix Llobregat


El Fòrum Empresarial del Llobregat fa balanç de l'any 2020, marcat per la crisi de la COVID-19, amb la publicació de la Memòria Anual d'Activitats. En el darrer any, l'associació s'ha reinventat per seguir impulsant el teixit productiu del territori i donar resposta a les seves necessitats.

A l'inici del 2020, El Fòrum va celebrar els seus habituals Desdejunis amb destacades personalitats del món de l'economia, l'empresa i la política, a l'Hotel Porta Fira Santos. Al gener va participar Eva Martínez, alcaldessa de Vallirana i presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat i, al febrer, Pau Guardans, president de Barcelona Global i Único Hotels. També es va celebrar, al gener en col·laboració amb BCN Content Factory i el Cercle d'Infraestructures, la 18a Taula-Debat del Cicle d'Infraestructures "El port, infraestructura de sostenibilitat per a les ciutats".

Però a partir del mes de març, amb la declaració de l'estat d'alarma, aquestes reunions van realitzar-se en format virtual, sota el nom de "eFòrum". En total, es van organitzar 14 actes - dels quals 11 es van fer de manera telemàtica - amb la participació de més de 600 persones.

Per primera vegada, i durant els mesos d'abril, maig i juny de 2020, es va organitzar un cicle de jornades virtuals amb alcaldes/sses del territori perquè poguessin explicar a les empreses les mesures i ajuts que estaven impulsant per a la reactivació econòmica i que, al mateix temps, va ser una plataforma on empresaris/ès van poder traslladar les seves necessitats directament als diferents consistoris. A les sessions van participar Anna Martinez, alcaldessa de Santa Coloma de Cervelló; Nuria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona; Lluís Mijoler, alcalde del Prat, Eduard Rivas, alcalde d'Esparreguera, Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, Pilar Díaz, alcaldessa d'Esplugues, Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei, Miguel Comino, alcalde Sant Vicenç dels Horts i Manuel Enric Llorca, alcalde Sant Andreu de la Barca.

També es van realitzar vídeo-entrevistes amb experts que havien participat anteriorment als Desdejunis del Fòrum Empresarial, per compartir les seves propostes i reflexions per superar la crisi de la COVID-19 i consolidar la recuperació econòmica. D'aquesta manera, es va comptar amb Guillem López Casasnovas, economista expert; Carles Grau, CEO de Mobile World Capital Barcelona; Oriol Amat, economista expert; Candela Calle, directora general de l'ICO; Francisco Belil, president de la Fundació Princesa de Girona i vicepresident de la Fundació Bertelsmann; Alexandre Blasi, president de la Mútua Intercomarcal, Joan Majó, enginyer i ex Ministre d'Indústria i Jaume Armengou, secretari general d'IESE Business School.

A l'octubre es va realitzar l'eFòrum amb D. José Miguel Guerrero, president de Confemetal i al mes de novembre es va tancar aquest cicle virtual amb la participació de Raül Blanco, secretari general d'Indústria i Pime, un acte on va presentar, per primer cop a Catalunya, el Pla de Recuperació "España Puede" i els Ajuts Europeus i que va comptar amb més de 100 participants en línia.

D'altra banda, als informes trimestrals que publica el Fòrum al llarg de l'any sobre la conjuntura socioeconòmica a L'Hospitalet i el Baix Llobregat, van sumar-se de nous per analitzar l'impacte de la pandèmia i les mesures de contenció a les empreses i l'activitat econòmica del territori.

Des de la seva creació el 2008, el Fòrum s'ha consolidat com a punt de trobada de les persones empresàries i directives del territori, amb la implicació i participació de diferents institucions i entitats, i s'ha establert com a referent per donar resposta a les seves inquietuds i presentar noves tendències.

Promogut per AEBALL i UPMBALL, el Fòrum compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de L'Hospitalet, l'Àrea de Desenvolupament Econòmic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Bankia, Factorenergia, ABC, BCN Content Factory i l'Hotel Porta Fira Santos, que és la seva seu.

Per les setmanes vinents està prevista la participació al Fòrum Empresarial de Toni Mora, president del Consell de Teball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) i José Manuel Casas, Director General de Telefónica a Catalunya.

Poden consultar la Memòria 2020: Memòria Anual d'Activitats del Fòrum Empresarial del Llobregat

Més informació: www.femllobregat.cat
Fecha: 14/04/2021
El Fòrum Empresarial del Llobregat innova per seguir impulsant el creixement econòmic de l'Hospitalet i el Baix Llobregat
<< Volver


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona