Actividades presenciales pospuestas durante la crisis sanitaria, hasta nuevo aviso. Les recordamos que pueden contactarnos para cualquier aclaración, o si necesitan apoyo o asesoramiento en relación a la situación actual.
NOVEDADES
NOVEDADES

Foment aposta per la col·laboració publico-privada i pel diàleg amb els sindicats i les diferents institucions


Davant els resultats en les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha estès la mà al nou equip cameral per mantenir la "col·laboració històrica entre ambdues institucions empresarials". Una col·laboració que en aquesta nova etapa Sánchez Llibre espera sigui per "plantejar fulls de ruta comuns en matèria d'innovació, internacionalització, digitalització i educació".

Davant mig centenar d'empresaris i directius, el president de la gran patronal catalana ha pronunciat en una conferència al Fòrum Empresarial del Llobregat que impulsa la patronal AEBALL, en què ha subratllat que "nosaltres no som ni guanyadors ni perdedors de les eleccions a la Cambra, perquè som neutrals i no ens presentàvem, encara que sí ho feien membres de Foment en tres candidatures". Després de declarar que a Foment "estem molt tranquils", Sánchez Llibre ha afegit que en el cas de que la col·laboració amb el nou equip de la Cambra no sigui possible, "A Catalunya sempre quedarà Foment per impulsar l'economia catalana i defensar els interessos empresarials ".

"Estic convençut que hi haurà diàleg amb la nova direcció de la Cambra, on continuarem mantenint les sis persones en el plenari en representació de Foment", ha dit el seu president. El proper 5 de juny es votarà la presidència de la Cambra de Comerç de Barcelona i també els representants de les patronals. "Hi ha temps per parlar amb els guanyadors i conèixer els seus plantejaments", ha conclòs Sánchez Llibre. "Veurem el que passa en el futur".

La col·laboració publico-privada és fonamental
En la seva intervenció, el president de Foment del Treball ha ressaltat alguna de les iniciatives que la institució impulsa, com la petició que aquelles empreses que no reparteixin beneficis tinguin un impost de societats reduït, així l'aspiració que tornin les empreses que han traslladat fora de Catalunya la seva seu social. També ha reclamat la transició energètica i la seva esperança que hi haurà estabilitat política i, per tant, "podrem influir".

En el seu paper de defensor de les empreses i com "la casa gran dels empresaris catalans", Foment es proposa fer una fotografia del que representarà l'economia catalana l'any 2030. Sánchez Llibre insisteix que "si no som cautelosos i fomentem plans de previsió, hi haurà certs llocs de treball que desapareixeran i els seus treballadors quedaran fora de l'economia ". Per a això es treballarà en la col·laboració estreta entre els sectors públic i privat, a més del diàleg amb els sindicats i la incorporació de la resta de patronals catalanes.

Per tal de generar documents econòmics i elaborar un nou contracte social, el president de Foment també ha anunciat que la institució posa en marxa un projecte de 'think tanks', en el qual, entre altres coses, es pretén lluitar per una retribució justa que "permeti arribar a final de mes". També s'ha creat un equip de cinc persones amb àmplia experiència política que s'encarregarà de resoldre els conflictes entre l'administració i les empreses.

Fiscalitat operativa i tranquil·la
El president dels empresaris catalans assegura que en vista del probable nou Govern socialista Foment pretén reivindicar totes les propostes que preocupen a l'empresariat. Principalment, es ressaltarà la necessitat d'estabilitat econòmica. Per a això, tant a nivell autonòmic com nacional, Sánchez Llibre considera que és fonamental l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat. A més, es requereix el plantejament d'una fiscalitat operativa i tranquil·la. "No volem que els ministres de torn canviïn les seves bases constantment, perquè necessitem normes clares", insisteix el president de la gran patronal.

Mantenint la seva neutralitat política, Foment es presenta obert a parlar i negociar amb tots els governs i el seu president assegura estar satisfet amb els resultats electorals.

Durant l'acte, Sánchez Llibre ha subratllat que "Foment és una patronal històrica de molta consistència i rellevància a nivell europeu". Compta amb 24 organitzacions territorials i 77 sectorials, a més de reunir el 90% del PIB de Catalunya. En el pla personal, el president es va mostrar orgullós d'haver aconseguit pau a la gran patronal. En el passat, la institució es va veure immersa en conflictes jurídics que van impedir el seu creixement. A dia d'avui, Sánchez Llibre assegura que "molta gent s'ha incorporat i hem sortit guanyant, tant nosaltres com ells i el país".Ampliar imagen


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona