NOVEDADES
NOVEDADES

AEBALL impulsa la implementació de la reforma horària en la Indústria


L’AEBALL, amb la col·laboració de la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society, inTIME i el suport del Departament d’Empresa i Coneixement, ha posat en marxa el Projecte INDTime, amb l’objectiu de definir com aplicar la reforma horària a l’àmbit industrial.

És tracta d’un projecte que pretén definir fórmules que permetin facilitar l’aplicació de la reforma horària a l’àmbit industrial, l’adaptació a uns hàbits més saludables i a la flexibilització horària, per tenir una indústria catalana més competitiva.

Les característiques peculiars de l’empresa industrial fan que sigui un àmbit complex a l’hora d’implementar algunes de les mesures de la Reforma Horària. Els torns rotatius, la producció contínua, inclús durant la nit, compliquen l’organització del treball, la flexibilitat, l’aplicació d’horaris amb coherència amb els ritmes circadiaris, l’establiment d’hores d’àpats saludables i els hàbits de descans.

Amb l’aplicació de la reforma horària, les empreses milloraran la seva competitivitat, la productivitat de les persones treballadores, la conciliació familiar i el clima labora, alhora que reduiran les baixes del personal, l’absentisme injustificat, l’estrès o la sinistralitat.

El projecte INDTime consta de quatre fases:

Identificació prèvia de les empreses participants: En aquest prova pilot participaran 4 empreses interessades.

En segon lloc, anàlisi de situació de les empreses participants: S’identificaran bones pràctiques i oportunitats de millora (s’emetrà un informe per a cada empresa) en base a una eina de diagnòstic. Es portarà a terme amb una entrevista amb el responsable de recursos humans i, si es considera oportú, totes les persones involucrades en l’organització i gestió del temps.

Es portarà a terme una acció formativa amb experts, on participaran les persones de les diferents empreses amb les quals s’ha portat a terme l’anàlisi de situació. Serà un espai per compartir idees, consells, dificultats, etc.

Per últim, l’elaboració de la versió definitiva de l’EINA DIAGNÒSTIC, amb totes les aportacions fetes des de les empreses participants en les proves pilot. Aquesta eina facilitarà la diagnosi d’altres empreses de l’àmbit industrial que vulguin millorar en aquests temes.

S’escollirà a 4 empreses participants que podran començar a implantar la Reforma Horària. Les empreses seran escollides per diferents mides, sectors, nombre de torns, etc., per tal de construir una eina el més inclusiva possible i que serveixi desprès per a totes les indústries.

Si vols participar al projecte, complimenta aquest breu QUESTIONARI

Més informació: Aquí

#TreballemPerGuanyarElFutur #EActiVate


Ampliar imagen


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona