NOVEDADES
NOVEDADES

Francesc Torres, Rector de la UPC: "Un pressupost de 300 milions és un repte, en un moment en que les empreses necessiten enginyers qualificats


El Fòrum Empresarial del Llobregat va celebrar el dimarts 9 de març una trobada virtual amb el sr. Francesc Torres, Rector de la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC).

A la reunió, Torres va explicar els diferents projectes que la UPC està portant a terme per impulsar la transferència de coneixement de la universitat a l'empresa i per potenciar l'emprenedoria i el desenvolupament tecnològic a Catalunya.

En aquest sentit, les empreses que han participat a l'eFòrum van demanat agilitzar aquesta transferència de coneixements i tecnologia, especialment per a les pimes del territori, al mateix temps que hvn recordar les dificultats que moltes d'elles tenen per trobar el personal qualificat, especialment enginyers/es electrònics i d’altres especialitats.

En aquest sentit, Francesc Torres ha avançat que la UPC està treballant en un projecte que consisteix en "poder doblar la capacitat de transferència de coneixement cap a les pimes perquè puguin contractar serveis d’innovació" i ha explicat diferents programes que la institució està portant a terme.

"Des de la universitat impulsem els Hubs d'Innovació, uns espais bilaterals de col·laboració amb empreses per la generació d'innovació oberta", ha detallat el Rector. "També hem creat els Espais Emprèn als Campus UPC, amb més de 75 projectes en actiu i aconseguint crear 5 noves empreses; i liderem l'Acceleradora EIT Urban Mobility (HUB Sud), amb la col·laboració de la UPF, CARNET, CTGAG i Barcelona Activa, per accelerar 10 start-ups".

"L'objectiu final d'aquestes iniciatives és impulsar els ecosistemes d'innovació perquè els estudiants siguin capaços de crear empreses i emprendre", ha explicat.

Torres ha aprofitat la jornada per fer balanç dels 50 anys des de la creació de la UPC, destacant, entre altres xifres, les més de 150.000 persones titulades des de l'any 1971 o que, en l'actualitat, al cap de tres anys de la graduació, el 93% de les persones titulades es troben en situació activa i el 62% tenen un contracte indefinit. També ha posat en valor la tasca que fan tenint en compte els 300 milions d'euros de pressupost de la universitat.

Tot i això, ha alertat dels problemes als quals s'enfronta la Universitat, especialment en l'àmbit de la renovació del seu professorat. "Si no aconseguim nous especialistes enginyers i científics, la UPC pot desaparèixer en 10 anys", ha afirmat.

Per la seva part, M. Rosa Fiol, Vicepresidenta i Directora General d'AEBALL/UPMBALL, va agrair la participació de Francesc Torres, recordant "l'estreta col·laboració que l'entitat manté amb la Universitat". També ha recordat els projectes que la patronal està desenvolupant actualment per recolzar el teixit productiu de L'Hospitalet i el Baix Llobregat, "com el projecte tractor Transforma Indústria o la creació de l'Agrupació d'Empreses de Mobilitat Elèctrica (AEME), per impulsar aquest sector estratègic en el nostre territori".

Pròximament, el Fòrum Empresarial del Llobregat informarà de noves trobades del cicle eFòrum que permetran a les empreses del territori tenir la possibilitat de compartir un espai de col·loqui amb reconegudes personalitats del món econòmic, empresarial i polític.

#TreballemPerGuanyarElFutur #EActíVate

Més informació: www.femllobregat.cat


Ampliar imagen


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona