NOVEDADES
NOVEDADES

El Fòrum Empresarial del Llobregat alerta de l´impacte negatiu en l´economia del territori de les mesures per frenar la COVID-19 i l´actual situació política i social


El Fòrum Empresarial del Llobregat alerta de l'impacte negatiu a l'Hospitalet i el Baix Llobregat de les mesures per frenar la propagació de la COVID-19 i el clima d'incertesa política i violència al carrer de les últimes setmanes a Catalunya, i anuncia la seva adhesió al Manifest "JA N'HI HA PROU, CEMTREM-NOS EN LA RECUPERACIÓ", liderat per Foment del Treball.

Segons recorda l'entitat, en el darrer trimestre de 2020 s’han registrat 81.511 contractes de treball. En comparació amb el mateix trimestre de 2019 (100.669), la caiguda en el volum de contractacions ha estat del 19%.

Tot i l'increment als darrer trimestre de la població ocupada al territori, encara arrosseguem les fortes caigudes de l’ocupació de principis d’any (-27.855), deixant un balanç anual amb una destrucció neta de cotitzants de 7.406 persones.

Només cinc localitats del territori van veure augmentar la seva població ocupada en el conjunt de l’any 2020: Sant Feliu de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Santa Coloma de Cervelló i Pallejà. Per la part negativa, El Prat de Llobregat i L’Hospitalet de Llobregat lideren la llista de localitats amb majors pèrdues d’afiliats.

Aquesta situació es veu agreujada per la situació d'incertesa política, i falta de seguretat jurídica que s'està vivint actualment a Catalunya, i particularment, pels actes violents contra comerços i empreses de les darreres setmanes a la ciutat de Barcelona.

Per tot això, el Fòrum Empresarial del Llobregat, juntament amb la resta d'agrupacions que formen part d'AEBALL/UPMBALL, s'ha adherit al Manifest "JA N'HI HA PROU, CENTREM-NOS EN LA RECUPERACIÓ", liderat per Foment del Treball i presentat avui a un acte a l'Estació del Nord de la capital catalana amb representants de més de 300 empreses i organitzacions catalanes, que té per objectiu recuperar la convivència democràtica, aturar els actes violents als carrers de la capital catalana, impulsar la recuperació econòmica, respecte pels cossos de seguretat i la urgent formació d'un govern estable i cohesionat.

A l'acte, el president de Foment, Josep Sanchez Llibre, va assegurar que tots els participants “ens conjurem per aixecar el país dels efectes econòmics i socials de la pandèmia i posar de manifest que els radicals antisistema no podran amb la força d’una ciutat i un país que vol guanyar el futur amb treball, pau i cohesió social”.

És la resposta que la societat civil de Barcelona i els representants del conjunt de sectors econòmics de Catalunya -el 95% del PIB- han volgut donar de manera contundent i sense complexos als aldarulls i actes vandàlics violents que s’han registrat en les últimes setmanes per reivindicar la llibertat d’expressió. "Però la greu situació econòmica que es va iniciar fa dotze mesos a conseqüència de la pandèmia per la COVID-19 ha posat en alerta empresaris, comerciants, restauradors, emprenedors, autònoms, etc. que consideren impossible acumular, a més, els efectes de la violència, que irromp directament en els seus establiments acumulant així noves pèrdues i enfonsa encara més la tímida recuperació del consum i la demanda".

El Manifest "JA N’HI HA PROU, CENTREM-NOS EN LA RECUPERACIÓ" compta, a més del Fòrum Empresarial del Llobregat i d'AEBALL/UPMBALL, amb les adhesions de les següents agrupacions vinculades amb la patrolanl: SMART SPACE APEL’H - Agrupació d'Empreses de la Plaça Europa, Gran Via i Polígon Pedrosa de L'Hospitalet, ACMIL’H - Agrupació d’Empreses del Polígon Carretera del Mig de L’Hospitalet, AEME - Agrupació d'Empreses de Mobilitat Elèctrica.

#TreballemPerGuanyarElFutur #EActiVate

Més informació: http://www.femllobregat.cat/


Ampliar imagen


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona